Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale Meso Pen een groot aantal microkanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen. Hierdoor wordt het collageenniveau in de huid hoger en wordt de huid steviger en elastischer. Fijne lijntjes en rimpels worden gladder en minder diep.

Collageen is een proteïne welke bestaat uit aminozuren. Naarmate we ouder worden neemt de collageenproductie af met als gevolg rimpelvorming en verlies van stevigheid. Door middel van deze behandeling stimuleer je het collegeenproces in de huid. 

 

 

Microneedling is een mooie behandeling en kan ingezet worden bij de volgende huidproblemen:

  • huid veroudering / rimpeltjes
  • grove poriën
  • pigmentatie als zonneschade
  • littekens

Bij het behandelen van littekens zal er elke 2 weken behandeld worden.

Na de behandeling moet de huid met rust gelaten worden. De eerste 24-uur is de huid druk bezig om de kleine kanaaltjes te dichten. Het is dan ook belangrijk om de komende uren niet met de handen aan het gezicht te zitten i.v.m. bacteriën overdracht.

De eerste 24-uur moeten een aantal punten in acht genomen worden, deze zijn zeer belangrijk voor het herstelproces.

  • kom niet met de handen aan de huid i.v.m. bacteriën-overdracht.
  • vermijd sauna, zwemmen, zon(nebank) en sporten (bacteriën en zweten)
  • alleen douchen, geen bad nemen (badwater bevat veel bacteriën)
  • het behandelde gebied alleen met water wassen
  • geen cosmeticaproducten of make-up gebruiken. Gebruik alleen de producten die geadviseerd worden in de salon

Een paar dagen na de behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dat komt doordat de dode huidcellen plaats maken voor nieuwe, gezonde levende huidcellen. 

In de weken na de behandeling zal de huid hard aan het werk gaan om nieuw collageen aan te maken  Dit proces duurt ongeveer 28 dagen. De 2e behandeling zal daarom na 28 dagen ingepland worden.

Een kuur of éénmalige behandeling: Een éénmalige behandeling wordt vaak prefentief gedaan. Indien men echt een bestaand probleem wil aanpakken, bijvoorbeeld huidverslapping, dan zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Vaak volstaan 6 behandeling. Deze kuur zal om de 28 dagen plaatsvinden in een tijdsbestek van een halfjaar. 

Om langdurige resultaten te behouden adviseren wij om na de kuur een onderhoudsbehandeling van minimaal 3 tot 4 keer per jaar en uw producten voor thuis hierop aan te passen.

Het collageen wat aangemaakt is door de behandeling blijft vervolgens tot zo'n 2 jaar aanwezig in de huid. Daarna wordt het doorgaans door lichaamseigen processen afgebroken. 

 

 

behandeling gelaat: reiniging, microneedling behandeling met specifieke werkstoffen waaronder retinol, bioactive vitamin c, gelaatsmasker aangepast aan beoogd doel, oil elixer en afsluitende verzorging

ca. 75 minuten 95.00

behandeling gelaat incl. oog- en lipcontouren NanoNeedling  117.50

Extra aanvulling in de behandeling microneedling van de hals meerprijs 135.50

 

 

Genoemde prijzen zijn in Euro.

onder voorbehoud van typefouten en/of prijswijzigingen